DFA-center

Här finns något för alla!

I vår dagverksamhet har du möjlighet till aktiva och meningsfulla dagar fyllda med aktiviteter tillsammans med dina assistenter, där möjlighet ges till social samvaro med andra personer som finns i verksamheten.

DFA-center är Din Förlängda Arms egna aktivitetscenter för personer med funktionsnedsättningar. Här kan vi erbjuda individuellt anpassad dagverskamhet för våra kunder och assistenter.

Vårt mål med verksamheten är att erbjuda stimulerande, utvecklande och roliga aktiviteter varje dag. Våra stora, ljusa, anpassade lokaler ligger naturskönt på Mjölkudden i Luleå.

Gungur, airhockey, biljard

Till skillnad från många andra dagcenter/fritids får ni hos oss själva en möjlighet att påverka hur verksamheten skall utformas. Antingen själva eller tillsammans med oss och anhöriga. Vårt motto är "meningsfull sysselsättning på dina villkor".

center 4x4

Rehab & träning

Hos oss får du tillgång till ett komplett utrustat rörelsecenter. Träningen anpassar du själv utifrån ditt träningsschema eller dina egna önskemål i en fullt utrustad träningslokal med bl.a. taklyft ovanför gå-barren.

Rehab traning 2x1

Sinnenas rum

Vita rummet är platsen där du finner lugn och harmoni. Teorin för det vita rummet bygger på total avslappning med sinnesstimulering i form av ljud och ljus.

Sinnenas rum 2x1

Trivselkvällar

Vi träffas och trivs! I vårt DFA-center har vi ett stort kök och egen matsal. En gång i månaden lagar vi trerättersmiddag och ibland ser vi även Luleå Hockeys bortamatcher i anslutning till middagen.

Triveslkvallar 2x1

Taktil stimulering

Skönt för både kropp och själv. Boka en välgörande behandling hos en av våra egna beröringspedagoger - tider varje vecka!

Taktil stimulering 2x1