Öppet brev till våra företagskollegor

Till våra företagskollegor

Just nu är en tuff tid för många företagare. Personal blir permitterad och uppsagd till följd av Covid-19 framfart. Små företag risker att gå omkull och privatpersoner är oroliga för sin inkomst. På andra sidan om detta står vi och andra företag med större behov av personal än någonsin. Vi och andra företag som är verksamma i branscher där verksamheten inte stannar upp pga virusets framfart upprättar krisplaner för hur vi ska kunna bedriva verksamhet om majoriteten av vår personal insjuknar.

Vi bedriver personlig assistans och har flera hundra anställda i Luleå med omnejd. Vi befarar den dagen då en eventuell stor andel av vår personalstyrka insjuknar i Covid-19. Oavsett virusets omfattning och framfart så kommer de assistansberättigade i vår verksamhet och i många andras verksamheter behöva samma hjälp och stöd som innan viruset.

Vi vill därför öppna upp för ett samarbete, vi är många företag som riskerar att drabbas hårt av Covid-19 men vi kommer inte alla drabbas på samma sätt och vi tror att det finns en god möjlighet att vi kan hjälpa varandra i denna ovanliga och extrema situation.

Vi är öppna för att vid behov anställa din personal och avlasta din verksamhet i en tid då ekonomin är ansträngd. Vi tror att det är ett samarbete som kan hjälpa och avlasta oss alla.

Vi inser att detta lämnar många frågor för diskussion men vi är öppna och villiga att ta detta samtal med er för att tillsammans lyckas ta oss igenom Covid-19. Som assistansanordnare har vi en rad kvalitetsbestämmelser att ta hänsyn till när vi anställer personal och de assistansberättigade i vår verksamhet är alltid delaktig i rekryteringen av ny personal. Men vi är ändå övertygad om att vi tillsammans kan hjälpa varandra.

Det är nu hög tid för samarbeten, tillsammans kan vi ta oss igenom detta.

Vill ni diskutera samarbeten med oss, vänligen kontakta Ann-Cathrine Sandberg VD Din Förlängda Arm 070-618 83 77

Senast uppdaterad